Farsangi fánk
A lányom kedvence
- Közepes
- MucsiNikol40-60 perc
- 2021-02-18185.67 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 185.67 |
kJ: | 776.48 |
Szénhidrát: | 28.13 |
Amelyből cukrok: | 4.32 |
Zsír: | 5.74 |
Amelyből telített zsírsavak: | 2.95 |
Rost: | 1.08 |
Fehérje: | 4.52 |
Só: | 0 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 40dkgLiszt BL55 (általános)
- 4dbTojássárgája (általános) 1 db
- 5dkgCukor kristály (általános)
- 2.5dlTej /Magyar/ 2,8 %
- 3dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
- 3mlrum aroma Max Aroma Kingston
- 1dbCitrom reszelt héja 1 db 10g
- 5dkgVaj ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval tésztát jól ki kell dagasztani, langyos helyen duplájára keleszteni.
1cm vastagra nyújtjuk, majd amikor kiszaggatjuk, utána is pihentetjük 20-25 percet. Az olajat felmelegítjük, csinálj sütéspróbát, hogy ne égjen meg a tészta.A fánkok közepébe az ujjunkkal egy mélyedést nyomunk, majd belerakjuk az olajba, mélyedéssel lefelé. Lefedjük a serpenyőt, majd kb. egy perc után levesszük a fedőt, és még egy percig sülni hagyjuk a fánkokat, majd megfordítjuk, és még kb. két percig sütjük.